18 Şubat 2013 Pazartesi

The Body Shop ile Tanışma

Merhaba, arkadaşlar

Geç olsun da güç olmasın derler ya, ben bugün The Body Shop ile tanıştım. 

Daha önce de araştırıyor hayvanlar konusundaki tavrından dolayı destekliyordum ama ürünlerini denemek bugüne nasipmiş. 


The Body Shop 1976 yılında Dame Anita Roddick tarafından kurulduğundan beri kozmetik sektöründe öncü ve benzersiz bir marka olmuştur. 
The Body Shop “adil ticaret” i destekleyen bir program sürdüren ilk firmadır.
Bu program kapsamında The Body Shop Avustralya’dan Zambiya’ya kadar uzanan 22 ülkedeki 28 farklı yerel üreticiyle çalışmakta ve hem onları destekleyerek geleceklerini garantiye almalarını sağlamakta hem de severek kullandığımız shea yağı, babassu yağı, susam yağı gibi egzotik içeriklerine yenilerini ekleyerek içerik listesini geliştirmektedir. 
Aynı şekilde, kozmetik ürünlerinin ve bunların içerik maddelerinin hayvanlar üzerinde denenmesine karşı çıkan ve sonunda yürüttüğü kampanyayla bunun Avrupa’da yasaklanmasına katkıda bulunan ilk firmadır.
Kısaca birinci sınıf yüksek performanslı ürünlerle güçlü etik değerleri bir araya getiren ve aynı zamanda eğlenceyi, yaşama tutkusunu ve özeni günlük hayatlarımızın bir parçası haline getiren kombinasyonu The Body Shop’u benzersiz bir alışveriş deneyimi haline getirmektedir.
 
The Body Shop'un Forum Bornova'daki mağazası


Daldığın zaman kendini cennetteymiş gibi hissettiğin French Pharmacie tarzında küçük şirin bir dükkandır kendisi. 

Güler yüzlü personeli ve "beni dene" diye cezbeden çeşit çeşit ürünlerle dolu raflarıyla artık mutlak uğrak noktalardan biridir benim için.  


Yerel adil ticaret ve şirket tutumlarını sergilediği şirin bir duvar mağaza konseptine uymaktadır.


Şu anda hala pek çok üründe 3 al 2 öde kampanyası devam etmektedir. 


Hediye paketleri / kofrelerde %25 indirim de devam etmektedir, kaçırmayın derim.


The Body Shop cilt bakımı, saç bakımı, vücut bakımı ve ev ürünleri (yurt dışında bir de bebek bakım ürünler var) olmak üzere 4 ana grupta 600 den fazla çeşit ürün ve 400 den fazla çeşit aksesuvar yelpazesine sahiptir.
Dünyada her 4 saniyede bir The Body Shop ürünü satılmakta olup 1997 yılından itibaren şirket dünyadaki en meşhur 100 markanın arasında yer almaktadır. 


2009 yılında marka L'Oreal şirketi bünyesine dahil olsa bile kendi etik tutumlarına sadık kalmayı başarıp bugünlerde de devam ettirmektedir.  



Tarafsız kurumlardan biri olan Good Guide ki kendisi sadece içerik açısından değil de çevreye zararı / faydası ve sosyal sorumluluğu olmak üzere ürünleri 3 değişik açıdan değerlendiren bir kurumdur, The Body Shop ürünlerine yeşil ışık yakmaktadır, ürünlerin tek tek puanlarına bakmak için buraya  tık tık.

Açıkçası The Body Shop'un sadece kendi kazancını gütmeyip bilinçli tüketici yetiştirerek insan sağlığına, doğaya, çevreye ve hayvanlara da değer vermesi hoşuma gidiyor. 

Forum Bornova'daki ilk The Body Shop deneyimimi bir sonraki postta paylaşacağım. 
takipte kalın. 
sevgilerle 
:)