4 Şubat 2013 Pazartesi

Co-washing veya dalgalı/kıvırcık saçlar için alternatif yıkama yöntemi

Merhaba, arkadaşlar 

Bugün co-washing olarak bilinen ve daha çok dalgalı, kıvırcık saçlara hitap eden alternatif yıkama yönteminden bahsedelim. 

Co-washing, conditioner washing veya saç bakım kremi ile yıkama anlamına gelmektedir. 
Bu yöntem Amerika'da afro-amerikan kıvırcık ve sert saç tipi için geliştirilmiş, zamanla yaygınlaşmıştır. 


görsel buradan alıntıdır. Subat- Aralık 2011 tarihleri arsında co-washing kullanım sonucu. 

Co-washing'ın temel şartları: 

1. Saçınızı her zamanki yıkar gibi yıkayın, ama şampuan yerine silikon içermeyen saç kremi (conditioner) kullanın. Dikkat, saç kreminin silikonsuz olması çok önemlidir, silikonsuz saç kremi listesi burada
2. Saç kremini saç diplerine uygulayın, biraz da masaj yaparak köpürtün, 5-10 dakika beklettikten sonra iyice durulayın. 
3. Saç ve saç derinizin bu yönteme alışması zaman alacaktır, ilk başta saçlarınız yıkanmamış gibi gelir ve ertesi gün yıkama ihtiyacı duysanız da 3-4 hafta içinde en fazla 2 ayda saçınız ve saç deriniz alışacaktır. 
3. Başlarda haftada 1-2 kere şampuanınızı da kullanabilirsiniz, saç ve saç deriniz alışınca şampuan kullanma ihtiyacınız da kalmayacaktır. 
4. Saçınız kıvırcıksa, doğal şeklini bozmamak için tarak, fön, havlu, toka v.s. kesinlikle kullanmayın. Aksi halde doğal kıvırcık şeklini bozarak saçınızın kabarmasına, şekilsiz bir hal almasına sebep olursunuz.  

http://thehairconversation.blogspot.ru 

Daha bir sürü ufak tefek açıklamalar vardır, ilginizi çekerse yorumlarda sorun cevaplamaya çalışırım. 

Genel olarak ilgimi çekmişti bu yöntem, e hazır şimdiki saçlarımın en yalın halinin resmini de çekip paylaşmışken denemeye karar verdim. 

Sizleri ilerlemelerden haberdar edeceğim.